Πέντε ακριβά πιάτα που μπορεί να κάνει ο καθένας οικονομικά στο σπίτι του

Δεν εμπιστεύεστε τις ικανότητες σας ή την κουζίνα σας και δαπανάτε πολλά χρήματα για να ικανοποιήσετε τη σύντροφό σας ή να εντυπωσιάσετε με ένα πανάκριβο επαγγελματικό δείπνο;
Αν ναι, τότε αυτό το άρθρο ίσως σας ενδιαφέρει. Τα εστιατόρια έχουν ποικίλα έξοδα λειτουργίας που με τη σειρά τους τα μετακυλούν στους πελάτες τους.
Ο νόμος της αγοράς είναι αμείλικτος βλέπετε. Ένα και μόνο πιάτο μπορεί να σας στοιχήσει δεκάδες ευρώ ενώ αν επιλέξετε κάποιο ποτό, όπως επί παραδείγματι ένα επώνυμο κρασί, τότε είναι βέβαιο πώς η τσέπη σας θα αδειάσει εν ριπή οφθαλμού.
Πείτε όχι στις αστρονομικές τιμές τους και δημιουργείστε ακριβά πιάτα στο σπίτι σας, ακόμη και στο ¼ της τιμής τους!

 

Αστακομακαρονάδα

Ένα αγαπημένο όσο και πανάκριβο πιάτο, μπορεί να γίνει προσιτό. Τα υλικά που θα χρειαστείτε για δύο άτομα είναι τα εξής:

[accordions id=’453′]

Για αυτό το υπέροχο πιάτο θα χρειαστείτε μόλις 25 λεπτά ώστε νσ το ετοιμάσετε, ενώ η τελική του τιμή στο.. εστιατόριο της κουζίνας σας θα είναι στα 29 ευρώ αν επιλέξετε κατεψυγμένο αστακό και 53 ευρώ αν επιλέξετε φρέσκο.

Γαρίδες σαγανάκι

Και σε ποιον δεν αρέσουν οι γαρίδες. Στο άκουσμα ωστόσο και μόνο του εδέσματος αυτού, σκεφτόμαστε όλοι με κρύα καρδιά τη στιγμή που θα έρθει ο λογαριασμός. Μη το σκέφτεστε πια. Μαγειρέψτε και σερβίρετε σε εσάς και την παρέα σας αυτό το πιάτο χωρίς να.. φοβάστε τίποτα.

[accordions id=’467′]

Για τίς γαρίδες σαγανάκι θα χρειαστείτε περίπου 45 λεπτά για να τις ετοιμάσετε, ενώ το κόστος για την παρασκευή τους, θα είναι εξαιρετικά χαμηλό και με όλα τα υλικά δε θα ξεπεράσει τα 18 ευρώ, ανάλογα πάντα και με τα ήδη υπάρχοντα υλικά στην κουζίνα σας.

T – bone steak με λαχανικά

Μια εξαιρετική επιλογή είναι η μπριζόλα από πολύ καλής ποιότητας μοσχαράκι γάλακτος. Η τιμή αυτού του πιάτου ωστόσο στο εστιατόριο είναι σχεδόν εξοργιστική. Κανένα πρόβλημα όμως. Εσείς μπορείτε να απολαύσετε t-bone με τα υλικά για τη συνταγή αυτή να είναι τα εξής:

[accordions id=’470′]

Για το t-bone σας, θα χρειαστείτε γύρω στα 20 λεπτά για να το ετοιμάσετε, με το κόστος της συνταγής αυτής να είναι πολύ χαμηλότερο του εστιατορίου και ανάλογα τα υλικά που σάς βρίσκονται να μη ξεπερνά τα 12,5 ευρώ!

Σολωμός με λαχανικά

Ο σολωμός θεωρείται μία από τις πιο πλούσιες σε διατροφική αξία τροφές που όμως στο εστιατόριο θα σκεφτείτε πολύ να παραγγείλετε κι αυτό γιατί η τιμή του συγκεκριμένου πιάτου προκαλεί.. πονοκέφαλο. Απολαύστε εσείς και όλη η παρέα σας το ακριβό αυτό έδεσμα με τα υλικά που θα χρειαστείτε να είναι τα εξής:

[accordions id=’473′]

Η μαγειρική διαδικασία θα χρειαστεί περίπου 50 λεπτά της ώρας, όσο για το κόστος των υλικών.. μη πονοκεφαλιάζετε. Για 5 άτομα δε θα βγουν από την τσέπη σας περισσότερα από 26,5 ευρώ! (Η ενδεικτική τιμή αφορά σε κατεψυγμένο σολωμό)

Φαγκρί με τσίλι και βασιλικό

Σας αρέσει το φαγκρί αλλά η τιμή του στα εστιατόρια σας.. κάθεται στο λαιμό; Σηκώστε μανίκια και πάμε στη κουζίνα. Τα υλικά που θα χρειαστείτε για την προτεινόμενη συνταγή είναι τα εξής:

[accordions id=’464′]

Αυτό το πιάτο θα το απολαύσετε μόνοι σας και δε θα σας πάρει πολύ για να το ετοιμάσετε. Σχεδόν 45 λεπτά αρκούν για την ολοκλήρωση του πιάτου με τα απαιτούμενα έξοδα για εσάς και μόνο εσάς, να μη ξεπερνούν τα 12 ευρώ! Αν δεν έχετε δοκιμάσει αυτό το πιάτο σε εστιατόριο δεν θέλετε να ξέρετε τη τιμή του..

Μέθοδος μαγειρέματος sous vide

Δε θα μπορούσαμε μετά από όσα είπαμε να μην αναφερθούμε λίγο έστω στη μέθοδο sous vide κι αυτό γιατί είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα. Sous vide, στα γαλλικά σημαίνει ‘εν κενώ’ και αναφέρεται στον τρόπο αυτόν μαγειρέματος κατά τον οποίο τοποθετούμε το τρόφιμο για μαγείρεμα σε μια πλαστική διάφανη σακούλα, από την οποία αφού αφαιρεθεί ο αέρας την κλείνουμε και την σφραγίζουμε ώστε το υλικό να μην έρχεται σε άμεση επαφή με το νερό και χάσει εσωτερική υγρασία λόγω όσμωσης. Αυτή η διαδικασία που κι εσείς μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας αν αγοράσετε τα κατάλληλα υλικά, σημαίνει στη πράξη ότι υπάρχει ελάχιστη απώλεια θρεπτικών και γαστρονομικά πολύτιμων συστατικών!

Αυτό μεταφράζεται σε φαγητό ανώτερης διατροφικής αξίας ενώ όσοι ξέρουν.. προτιμούν τη μέθοδο Sous vide και για την εξαιρετική ακρίβεια όσον αφορά το αποτέλεσμα που είναι τόσο σίγουρο κάθε φορά ώστε μπορείς να το.. παίξεις και στο στοίχημα!

Βάλτε στο πιάτο σας ακριβά εδέσματα με χαμηλό κόστος και φέρτε τη γευστική πολυτέλεια αλλά και τα μυστικά των πιο διάσημων εστιατορίων στη κουζίνα σας με τη μέθοδο μαγειρέματος sous vide. Γιατί η απόλαυση δε χρειάζεται περιττά έξοδα αλλά λίγο χρόνο και σκέψη για το καλύτερο!

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση,
Ρεσάτ Αλάγιαλης