“Ακριβά” πράγματα που μπορείτε να κάνετε αποταμιεύοντας μόλις 5 ευρώ την εβδομάδα.

Ίσως δεν σάς έχει περάσει ποτέ από το μυαλό τι θα μπορούσατε να κάνετε με μόλις πέντε ευρώ την εβδομάδα (260 Ευρώ σε ενα χρονο). Αυτό το άρθρο θα σάς δώσει μερικές από τις ουκ ολίγες επιλογές που υπάρχουν.
Και μη βιαστειτε να σκεφτείτε πως πρόκειται απλώς για μία λεπτομέρεια, γιατί η λεπτομέρεια.. πολλές φορές κάνει τη διαφορά.

Πόσο εύκολα ξοδεύουμε πέντε ευρώ σε μια μέρα; Πόσο πιο εύκολα ξοδεύουμε πέντε ευρώ σε μια εβδομάδα; Θα μπορούσαμε άραγε να αγοράσουμε με ένα τόσο μικρό ποσό κάτι ακριβό;
Η απάντηση είναι ναι.
Ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει περίπου πέντε ευρώ την ημέρα για συνήθειες όπως είναι το τσιγάρο, που όχι μόνο δεν του προσφέρουν κάτι αλλά αντιθέτως βλάπτουν την υγεία του και μακροπρόθεσμα του δημιουργούν μεγαλύτερα έξοδα.
Προφανώς και δε μπορεί κάποιος να λύσει το οικονομικό του πρόβλημα με πέντε ευρώ την ημέρα, όμως είναι ευκαιρία να σκεφτούμε τι χρήσιμο θα μπορούσαμε να έχουμε με πέντε ευρώ, όχι την ημέρα.. αλλά την εβδομάδα.

Συνδρομή σε γυμναστήριο

Όλο και περισσότερα γυμναστήρια προσφέρουν συνδρομές από 100 έως 150 ευρώ το έτος.
Με τα υπόλοιπα χρήματα θα μπορούσατε να προμηθευτείτε ένα βασικό συμπλήρωμα διατροφής και για μία ολόκληρη χρονιά να χαρίσετε στον εαυτό σας ένα δυνατό, υγιές σώμα. Και μη ξεχνάτε.
Ένα υγιές σώμα είναι πάντα και πιο ελκυστικό.

Ασφάλεια στο σπίτι και στο αυτοκίνητο

Με 180 ευρώ μπορείτε να αγοράσετε ένα επώνυμο Κιτ οικιακού συναγερμού. Στα 60 ευρώ θα βρείτε μια αξιόπιστη plug n play camera ασφάλειας με ανιχνευτή κίνησης, καταγραφή και ενημέρωση στο κινητό σας τηλέφωνο, ενώ με μόλις επιπλέον 20 ευρώ θα μπορούσατε να εμποδίσετε έναν επίδοξο κλέφτη να πετύχει το σκοπό του με ένα αντικλεπτικό μπαστούνι τιμονιού. Φαίνεται απλό.. αλλά αρκετές φορές, σώζει.

Διακοπές

Δε ζούμε πια στο “80! Αγαπημένη δεκαετία, ωστόσο πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Σήμερα μπορείτε να βρεθείτε σε προορισμούς όπως η Ιταλία η Αυστρία και η πανέμορφη Ουγγαρία με μόλις 11 ευρώ!
Στη Κύπρο, τη Μολδαβία και την Πολωνία με 15 ευρώ. Σουηδία, Μάλτα, Ρουμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Πορτογαλία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ισραήλ, και Ολλανδία, έρχονται πιο “κοντά” με 20 έως 25 ευρώ ανά διαδρομή για ένα άτομο με αναχώρηση από το Ελευθέριος Βενιζέλος.
Εκεί στη.. ξενιτιά, θα ξαποστάσετε πληρώνοντας για ένα δίκλινο δωμάτιο μόνο 20 ευρώ τη βραδιά, ενώ αν αγοράζετε έτοιμα γεύματα από το σούπερ μάρκετ, θα δείτε τα έξοδα σας να μειώνονται σημαντικά.

Έξυπνη επένδυση

Επενδύστε τα χρήματα σας σε έναν λογαριασμό με 10% ετήσιο τόκο και εισπράξτε τα κέρδη σας. Αν για παράδειγμα επενδύατε 20 ευρώ τον μήνα σε έναν λογαριασμό που ακολουθουσε τον δεικτη S&P500 πριν απο 5 χρόνια, σημερα θα έιχατε €1,561.
Σας φαίνεται ασήμαντο; Κι όμως, δεν θα χρειαστεί να κάνετε τίποτα άλλο για να αποκτήσετε αυτά τα χρήματα.

Αγορά ηλεκτρονικών συσκευών

Πληθαίνουν τα καταστήματα που προσφέρουν αγορές με χαμηλές και άτοκες δόσεις, δίνοντας σας έτσι τη δυνατότητα να κάνετε καλύτερες επιλογές προϊόντων. Ένα αξιόπιστο smartphone ή ενας αποδοτικός υπολογιστής μπορεί σήμερα να γίνει δικός σας με πέντε ευρώ την εβδομάδα. Στη νέα ψηφιακή εποχή που διανύουμε, μια τέτοια συσκευή φαίνεται να είναι πλέον απαραίτητη όσο και προσιτή.

Ασφάλεια υγείας

Εδώ δε θα αναφερθούμε στο κοστολόγιο μιας και οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και το ιατρικό ιστορικό του καθενός, ωστόσο είναι γεγονός πώς οι μεγάλες εταιρείες του χώρου, προσφέρουν δελεαστικά προγράμματα που καλύπτουν μια σειρά από υγειονομικές παροχές. Σε ένα εχθρικό για την υγεία μας περιβάλλον, είμαστε σε θέση με όχι περισσότερα από πέντε ευρώ την εβδομάδα, να έχουμε ένα ετήσιο check up, διαγνωστικές εξετάσεις, επείγουσα περίθαλψη αλλά και επισκέψεις σε γιατρούς όλων τών ειδικοτήτων, σε ιδιωτικά νοσοκομεία.
Γιατί η υγεία.. είναι σίγουρα πάνω απ’ όλα.

Δημιουργία ιστοσελίδας

Μπορείτε να αποκτήσετε ένα δικό σας ντομειν της μορφής domain.gr με κόστος 19 ευρώ για δύο ολόκληρα χρόνια και φιλοξενία για ένα site με 52 ευρώ το έτος απο την hostmein.gr, αφήνοντας σας το περιθώριο με τα υπόλοιπα χρήματα να διαφημίσετε τη δουλειά σας στα social media όπως το Facebook.

Βιολογική καλλιέργεια

Έχετε δικό σας κήπο; Μη τον αφήνετε ανεκμετάλλευτο. Φυτέψετε δέντρα όπως η πορτοκαλιά, η λεμονιά ή το αβοκάντο και θα έχετε σχεδόν όλο το χρόνο βιολογικά φρούτα από.. τα χεράκια σας!
Όσο για το κόστος, μη νοιάζεστε. Επιλέξτε λεμονιά, πορτοκαλιά, ή ρόδια με 10 ευρώ. Μηλιά με 12 ευρώ, κουμκουάτ (2 ετών) με 15 ευρώ και το δημοφιλές αβοκάντο (2 ετών) με 30 ευρώ.
Ότι σπέρνεις.. θερίζεις!

Εξειδίκευση και επιχειρηματικότητα

Γνωρίζετε το Coursera; Επισκεφθείτε το και δείτε εκπαιδευτικά βίντεο από καταξιωμένα πανεπιστήμια δωρεάν! Λάβετε πιστοποίηση από τον.. καναπέ σας και γιατί όχι, κάντε τη δική σας επιχείρηση. Επίσης μια ενδιαφέρουσα επιλογή προσφέρει και ο ΟΑΕΔ και το κέντρο εκπαίδευσης ενηλίκων με τα δωρεάν και επιδοτούμενα μαθήματα όπως, προγραμματισμός, κατασκευή ιστοσελίδων και πολλά άλλα. Εξιδεικευτειτε, κάντε έναρξη επιχείρησης και ανοίξτε τα φτερά σας!

Δημιουργία app για κινητά

Πιστεύετε πως έχετε μία ενδιαφέρουσα ιδέα; Μη το σκέφτεστε. Ανεβάστε στο fiverr ή στο peopleperhour μια αγγελία και ζητήσετε προσφορά. Φτιάξτε τη δική σας εφαρμογή για κινητά και δείτε τα έσοδα σας να παίρνουν την ανιούσα! Ενδιαφέρον; Σίγουρα ναι.

Υπάρχουν πολλά ακόμα πού θά μπορούσε νά κάνει κάποιος μακροπρόθεσμα επενδύοντας ελάχιστα. Εμείς αναφερθήκαμε σε ορισμένα μόνο από αυτά κι εσείς ίσως σκέφτεστε ήδη.. ότι τα πέντε ευρώ την εβδομάδα δεν είναι τόσο ασήμαντα όσο νομίζατε!

 

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση,
Ρεσάτ Αλάγιαλης